Komunitet

Macja e zezë - Tregim nga Përparim Kapllani

Më erdhi tmerrësisht keq, kur ndërroi jetë Henry Nithercott! Aq keq, sa më dukej sikur kisha bërë ndonjë mëkat, që nuk i isha gjendur pranë, atë ditë kur kishte dhënë frymën e fundit. Jo për gjë, por ishte një nga qeraxhinjtë më të mirë që kam

Lexo më shumë

Retë - Nga Vangjush Ziko

Avullojnë detet

dhe bëhen delfinë,

ajzbergët blerojnë

dhe fokat kullosin,

kënetat thahen

zvarrisen zhapinjtë,

gëmushat e maleve

bëhen arinj,

mendimet e mia

bëhen lejlekë,

për ku fluturojnë

as unë s'e di,

s'e dinë as retë

në vathën e

Lexo më shumë

Parajsa - Nga Vangjush Ziko

Me pelerinën e një reje

përzhitur prej diellit

hedhur mbi supet

erdhi nata

të verë në gjumë qytetin,

azilet i gjeti

me ëndrra të trazuara pleqërie,

në kopshtet e fëmijëve

qanin lodrat për

Lexo më shumë

Dy fabula nga Vangjush Saro

MONEDHA

Një Monedhë e vockël, qesharake,

me qiellin, malin, detin

bënte llafe:

“Në të gjithë botën “e lavdishme”

unë jam gjëja më e rëndësishme:

Blej e shes dhe kthej përmbys

Lexo më shumë

Dy poezi nga Vangjush Ziko

SIMFONI MEMECE

Shfletoj albumin,

datat mjegulluar

si boja e dorëshkrimeve,

kanë mbetur siluetat,

buzëqesh naive fëminia,

trimëron djalëria

me harkun e përkulur

të vetullave,

rudhat

Lexo më shumë