Komunitet

Tiranica Nostalgica-Nga Artan Gjyzel Hasani

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Në këtë qytet ku vite të bukura kalova

mes pasionesh të zjarrta e dashurish të ndaluara
sot askush s’më njeh dhe paskam ftohtë
tek endem rrugëve të harruara
konviktor i dikurshëm që një mbrëmje dimri
i vetëm e larg nga të tjerët
me njëzet lekët e

Lexo më shumë

Dasmë perëndish-Nga Vangjush Ziko

Nga: Vangjush Ziko

Shi me diell kam parë
martohen ciganët,
hedh qielli diamantë 
me vezullime acari,
daulles së ngrirë të liqenit
i bie me shkop prej ari
vetë dielli,
flokët e borës vallëzojnë
si mjelma liqeni
nga baleti i Çajkovskit,
nusen tokë mbulojnë
me vellon kockë,
me

Lexo më shumë

Arrestimi – Nga Vangjush Saro

(Fragment nga romani “MISIONI”)

Në këtë kohë, u dëgjuan zëra, në Paradhomë po bëhej zhurmë; dikush po trokiste fort në derë. Doktori iu lut infermieres të dilte e të sqaronte njerëzit që këtu ishte

Lexo më shumë

Lule arktiku - Nga Faruk Myrtaj

“Nuk është se s’kemi çfarë rrëfejmë, kur ju lutemi të mos na pyesni shumë për fshehuritë tona. Si zakon, ne s’merremi me gjërat e fshehta”, - bëri sërish të shpjegohej shoqëruesi, para se të arrinim

Lexo më shumë

Kurora e Ballkanit-Nga Vangjush Saro

Nga: Vangjush Saro

Bisedë për letërsinë -(Fragment nga romani “Kurora e Ballkanit”)

U nisëm, o miku im i lavdishëm Qako, ta kryenim këtë detyrë të shenjtë. I hipëm një autobuzi në të dalë të Unazës së Madhe dhe drejt

Lexo më shumë

Vangjush Ziko: Prit e diel!

Nga: Vangjush Ziko

Erdhi përsëri e diela,
siç vjen e shumëpritur,
pa kuptuar ikën,
gjithnjë pa shijuar të gjithën,
gjithnjë nuk mjafton
as për t'u çlodhur,
as për të dremitur,
java e re vjen
me kalorëset e saj
amazonat

Lexo më shumë