Komunitet

Një nesër tjetër

NJË NESËR TJETËR

Nesër
do të thotë dita tjetër
akoma nën gunën e natës strukur,

duhet të zgjohet
pa t'i them mirëmëngjes
prognozës së bukur.

Kafe e mëngjesit buzë trotuarit
më erdhi me kajmak,

gazeta si më parë
me pika gjaku
nga afër e nga

Lexo më shumë

Maska

Nga: Vangjush Saro

Dikush po jepte dhe po merrte, 
t’i bënte njerëzit për vete…
Por mbledhja shkonte tatëpjetë,
ndaj thirri tjetri, me të drejtë:


“Ç’po ndodh? Të ma shpjegojë dikush, 
se u ngjira dhe po vete

Lexo më shumë

Odiseja ime!

Nga: Vangjush Ziko

1
Bëra zbore
atdheun ta mbroja
po luftë s'bëra,
vrava armikun imagjinar
në një tabelë kompesatoje
(më në fund e kuptova),
të shpëtonte
prej vetes
atdheu ropatej. 
2
Një jetë
ditë e natë bëra luftë 

Lexo më shumë

Vjen një stinë

Nga: Vangjush Ziko

Vjen një stinë
dhe diellit ia zënë sytë retë,
kjo stinë ka emrin vjeshtë,
i thonë dimër,
kur dielli mbyllet si ariu në shpellë
dhe bota tregon përralla
(dikur rrotull vatrës me prush)
sot bri vatrës

Lexo më shumë

OVAL

Nga: Artan Gjyzel Hasani

 

nuk ia vlen të luftoj më, e dashur,
jam lodhur ...është e kotë,
katrore është kjo botë 
dhe unë jam oval...

ata kanë fytyrë katrore
gojë katrore
nofulla katrore
sy katrorë
veshë katrorë
mendje

Lexo më shumë