Komunitet

Libri, ‘I Ndaluari’ - Nga Faruk Myrtaj

Kur flasim për librin, pa dyshim e kemi fjalën për atë që ende s’dimë, për atë që nuk e kemi mësuar akoma, për atë që s’kanë ditur të na e mësojnë, s’kanë mundur ngaqë s’e kanë ditur as vetë ose që s’kanë dashur a s’duan ta dimë! Sa herë flasim për

Lexo më shumë

Dom Pali - Tregim nga Avdulla Kënaçi

Fundshtatori. Misri i ri ende nuk ishte vjelë nga arat e Zadrimës. Dielli ishte në të perënduar. Hijet e pemëve ishin stërzgjatur në luginë duke e ndarë dritën e artë me fasha të stërmëdha. Rrezet e fuqishme të diellit binin pjerrtas. Edhe pak dhe

Lexo më shumë

Ndryshkje - Nga Vangjush Ziko

Thinjemi

duke ngrënë një kafshore bukë,

duke pirë një gotë verë,

duke puthur dashurinë

në buzët që i dridhen,

mbllaçitim premtimet

(synojmë qëllimin e jetës),

egoizmi grabit

thesarin e

Lexo më shumë

'Dekorimi'-Tregim nga Vangjush Saro

Sot, në këtë ditë të shënuar, më jepet mundësia t’ju përshëndes me rastin e dekorimit tim… Hm! Edhe njëherë: Të dashur miq! Z. Drejtor! Sot, në këtë ditë të shënuar… duhet të mposht emocionet që të

Lexo më shumë