Komunitet

ID në qarkullim!

Artan Gjyzel Hasani vjen me vëllimin e ri poetik të titulluar "ID". Nënbota e thellë e shpirtit, e quajtur ID sipas Freud, kthehet mes vargjesh në ID, kartë artistike identiteti e autorit, e pse jo, edhe e lexuesit të pritshëm.

Flasshqip publikon

Lexo më shumë

Kristaq Turtulli: Kujtime…

Një thinjë, dy, njëqind, njëmijë,

Te qoshku mbeti çunaku, luan lojë lufta.

Ajri e treti frymën e fëmijërisë,

Pëllumb i bardhë i nënës u bë puthja.

 

Në pyllin e jetës ra bryma e parë,

Humbi gugu-ftuja e ëmbël në ahishta,

Herë u bë flutur

Lexo më shumë

Kam vdekur shtatë herë sot..

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kam vdekur shtatë herë sot..

…por ti s’e di
askush s’di gjë për vdekjet e mia
shtatë sa mrekullitë…

ishte herët mëngjes
një zog që e gjeti të prishur strehën
më kujtoi foletë që dikur kisha

Lexo më shumë

Shani Pnishi: Triptik

Zemra e thyer

E dashur,

Mos më merr për të ligë.

Edhe zemra e thyer

si e imja,

është zemër e shëndoshë!

 

Largimi. Shtëpia. Atdheu. Kthimi. Pyetjet

"Çka po bën ende këtu?"-

Pyet personazhi i

Lexo më shumë

Zhvishu!

Nga Artan Gjyzel Hasani

ZHVISHU!

Kështu qenka jeta
ëndrra
gëzime
hidhërime
urojmë për ditëlindje
ngushëllojmë për vdekje

dhe ikim udhës që zvogëlohet
të zbukuruar me dinjitetin superb
mbushur me

Lexo më shumë

Zakone prapanike-tregim

Nga: Ajkuna Dakli

- Zbrisni që aty – thotë gjyshja, po ne bëjmë sikur nuk dëgjojmë. Eshtë fillim tetori dhe janë pjekur hurmat. Kemi hipur në një degë hurme të dy me Kolin dhe po qeshim me lot duke përfytyruar se si

Lexo më shumë