Letërsi

Vangjush Ziko: Tatuazhe mbi lëkurën tonë

Kruaj lëkurën

argasur vitesh

(stërgjyshi neandertalas

kruante

pleshtat)

kruaj kokën time tullace

pa të thinjurat leshra

roniten rreshtat

si balta

nga gjethet e vjeshtës

mbi lëkurën e vjetër

palimpsesti i ri

alfabet tjetër

(i sati, s'e

Lexo më shumë

Fluturuesi dhe fluturimi

Nga: Zija Çela

Çdo qytet ka shenjat e tij, tha ai sapo u ulëm për darkën. Ndërsa yni nuk ka as kulla xhami, as shatërvane, as xhamia me kube të larta apo kambanare gotike. Nuk ka madje as arkeologji. Por ne kishim

Lexo më shumë

Mondi - tregim

Nga: Albana Melyshi Lifschin

Ai mbante zakonisht një kostum blu, këmishë të kaltër dhe një kollare blu. Vinte nga nje qytet i vogël dhe kishte hyrë në mjediset e kryeqytetit me qëllimin e ftohtë për t’iu bashkuar elitës.

Lexo më shumë

Vangjush Ziko: Ora e babait

Babai im

ishte orëndreqës,

ora e tij mbi gjysmë shekulli

s' punon më,

pushoi më parë zemra e tij,

u shojt në çast si një rrufe

që le veç gjurmë të përvëluar,

ora vazhdoi ta matë kohën

Lexo më shumë

Vangjush Saro: Letra 6

Në kërkim të botuesitFragment nga romani “Kurora e Ballkanit”, Amazon, 2016

I lavdishmi Qako, jemi mirë me shëndet, ashtu urojmë edhe për ju.

E kam parë keq këto ditë. Të kujtohet, përpara se të

Lexo më shumë