Blog

E përjetshmja Zysh!

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Fjala “zonjushë” përdorej edhe për mësueset, e transformuar në “zonjushë’”, pastaj “z’jush” dhe trajta përfundimtare “zysh”.

Në vitin 1968 qeveria komuniste e hoqi përdorimin e fjalëve

Lexo më shumë

Do martojmë Malon!

Nga: AGIM XHAFKA

(Tregimi i së dielës)

Nuk kishte shqiptar para ca vitesh që nuk e kishte parë skeçin, me parodinë e famshme në fund: ”Do martojmë Malon!” Trupa e estradës profesioniste të Fierit ishte në zenith që

Lexo më shumë

Një ambasador dhe peshqit e PPSH

Nga: Shaban Murati

Nuk ka protokoll diplomatik dhe etik në botë që të shpjegojë se përse një ambasador perëndimor në largim, përveç se me figurat kryesore të shtetit, duhej të zhvillonte takime lamtumire me peshqit e

Lexo më shumë

Nuk na e ka fajin Europa

Nga: Ndue Ukaj

Don Kishoti do t' u kishte lakmi aventurave të udhëheqësve shqiptarë. Pa e mbarur një, e fillojnë një tjetër.

Arrogantë, si “dhija e zgjebosur me bishtin përpjetë”, ata bëhen sikur janë në

Lexo më shumë

Pikë-pikë! (Shënime me dhe pa humor)

Nga: Vangjush Saro

Botimi i një libri është FESTË. Mirë është që gjatë festës të mos bëhemi tapë fare…

Kaq shumë fjalë, publikime, kaq shumë (siç i thonë) letërsi… Jo. Është E PAMUNDUR!

SHKRIMTARI I VONUAR qasej me

Lexo më shumë