Kolumnist

Shqipëria eksperimentale!

Nga: JETA DEDJA

Në vendin ku kemi lindur unë e ti, në Shqipëri, vritesh për një vend parkimi, për një kanal, për një vijë ndarëse tokash, e së fundi edhe për një pulë. Duhet të jesh i kujdesshëm me gojën, çfarë

Lexo më shumë

Marrëveshje në dëm të shqiptarëve

Nga: Xhevdet Nasufi

Lojë politike unikale mes politikbërësve shqiptarë të Kosovës dhe Maqedonisë. Ping-pong politik i pahijshëm, ofendues, por edhe i dëmshëm. Kosova sjell vendim për tarifa doganore shtesë për prodhimet

Lexo më shumë

Mbi kotësitë dhe vlerat e jetës!

Nga: JETA DEDJA

Çfarë të bëjmë për të tërhequr vëmendjen? Për të fituar 11 minuta audiencë, popullaritet, emër, vlerësim, imazh…?

Të ngremë një kauzë?

Të mbajmë dietë?

Të fryjmë buzët e vithet me silikonë apo ku

Lexo më shumë

Çmenduri në Helsinki

Nga: Eric Margolis

Është  kjo një komedi? Fatkeqësi? Çrregullim mendor? Humbje  dëgjimi?

Edhe disa ditë pas shfaqjes  së çuditshme të Presidentit Donald Trump në Helsinki përkrah presidentit të qetë Vladimir Putin

Lexo më shumë