Kolumnist

Asgjë nuk është ashtu siç duket!

Nga: JETA DEDJA

Më tregonte dikur një mike rreth një situate kur s’e kishte dashur veten për mendimet që e kishin pushtuar ndaj dikujt. Kish takuar dikë për punë dhe personi (i cili nuk ishte as në pozicion eprori

Lexo më shumë

Europa përulet përpara perandorit Trump

Nga: Eric Margolis

Presidenti Donald Trump është shprehur se shumë nga takimet në samite janë humbje kohe. Dhe ka shumë të drejtë, sepse shumica e tyre janë një humbje kohe dhe energjie.

Presidenti sigurisht kishte të

Lexo më shumë

Rreth e rrotull qytetit-Nga Jeta Dedja

Nga: JETA DEDJA

Sigurisht që ti i ke rënë rreth e rrotull qytetit ku jeton, por pse jo edhe Shqipërisë. Nëse ke kaluar në Tiranë pranë Akademisë së Shkencave, së cilës mund t’i admirosh hekurat dhe jo shkencën që u

Lexo më shumë

A jemi racistë ne shqiptarët?

Nga: Arben Kallamata

A janë racistë shqiptarët? Këtë pyetje ma ka bërë për herë të parë një amerikan në 1992. Pa u menduar iu përgjigja “Jo!” Një “jo” e sigurt, pa pikë hezitimi. Dy minuta më vonë e kuptova se i vetmi

Lexo më shumë

ZEUSI DHE PROMETEU PËR TEATRIN

Nga: Zija Çela

I lidhur në shkëmb, sado që etja e mundonte dhe plaga nën brinjë ende e cimbiste herë-herë, Prometeu priste lajmin e premtuar nga Zeusi. Cili do të ishte vendimi i tij? A kishin përfunduar kërkimet

Lexo më shumë

Të shkosh, a të mos shkosh në Shqipëri?

Nga: Redaksia

Mëmëdhe quhetë toka 
ku më ka rënurë koka, 
ku kam dashur mëm'e atë, 
ku më njeh dhe gur' i thatë 

Kur vjen vera, na kap një mall i pafund për t’u kthyer në atdhe. Në këtë periudhë na kujtohet edhe

Lexo më shumë