Kolumnist

Shqipëria, Kursi i Plepave

Nga: Vangjush Saro

Është e njohur për të gjithë historia e krijimit të ‘shkollës’ për gjyqtarë aty nga fillimi i viteve ‘90, domethënë Kursi 6-mujor i Plepave, siç u quajt më pas. Nuk mëtoj t’i fus të gjithë njerëzit e

Lexo më shumë

Gjullurdi tribale

Nga: Çapajev Gjokutaj

Mbrëmë stacionet televizive luanin një kungulleshkë makabre. Fjala ishte për gishtat e prerë të një policeje 24 vjeçare. Një shashkë e hedhur nga protestuesit i preu disa gishta të njerës

Lexo më shumë

Politikanët hibridë!

Nga: Lis Bukuroca

Hibridizim është kur te kafshët, ose te bimët kryqëzohen një lloj a një racë me një lloj a me një racë tjetër, për të krijuar një racë me veti dhe tipare të reja. Kur aftësitë politike, kryqëzohen me

Lexo më shumë

Ku ishe ti Adem?

Nga: Arben Kallamata

(‘Wu warst du, Adam?’ Heinrich Böll)

Ku ishe ti, Zotëri apo Zonjë në shkurtin e vitit 1991? A ishe me turmat që rrëzonin monumentet e diktatorit, apo me ato që përpiqeshin t’i rikthenin? Për kë

Lexo më shumë