Kolumnist

Përse e vrau veten?

Nga: Albana Lifschin

Ndodh jo rallë që jeta jonë e zakonshme ndërpritet nga ngjarje të jashtëzakonshme. Vetëvrasja. Njerëzit përpiqen ta shpjegojnë atë me mungesat, pakënaqësitë dhe vuajtjet e jetës. Por kjo fatkeqësi

Lexo më shumë

Ku vajtën?!

Nga: Arben Kallamata

(Mikpritja, zemërgjerësia, besa, njerëzillëku, toleranca e ca cilësi të tjera që ia kemi mbushur mendjen që i kemi me shumicë)

Mes mjegullnajës së përgjithshme informative, ndërthurjes

Lexo më shumë

Shqipëria në shitje

Nga: Taulant Dedja

Nuk e di nëse është e vërtetë që qeveria shqiptare i ka thënë po pritjes së 600 mijë sirianëve. Nëse është e vërtetë do të ishte e turpshme dhe e paimagjinueshme. Nuk mund të hiqen paralele mes 600

Lexo më shumë

Fjalët që vrasin më parë se armët

Nga: JETA DEDJA

Ç’të thuash më parë kur dëgjon lajmet për një grua që vret burrin apo një burrë që vret gruan, një djalë që vret një vajzë, apo një djalë që vret prindërit? Sot disa thumbonin për barazinë gjinore

Lexo më shumë