Fëmijët

Një ëndërr e çuditshme e Enos

Nga Bedri Dedja - Kallëzimi i pestë i Gjyshe Pastërtores 

Enua kishte kohë që flinte.
Por, për çudi, atij ju duk sikur u zgjua dhe sikur hapi sytë i tmerruar. Po e mundonin dhimbje të mëdha në gojë, në sy dhe nëpër faqe.
Enua nisi të qante përsëri

Lexo më shumë

Rosaku i shëmtuar

Na ishte njëherë një Rosë, e cila po ngrohte vezët e saj. Ajo mezi priste të bëhej nënë. Numëronte ditët me padurim. Dhe ja, dita e shumëpritur erdhi. Vezët filluan të çaheshin një e nga një e prej

Lexo më shumë

Borëbardha

Na ishte një herë një mbret dhe një mbretëreshë!

Ata e donin shumë njëri-tjetrin, por ishin pak të trishtuar sepse nuk kishin ende një fëmijë. Një ditë të bukur dimri mbretëresha ishte ulur pranë

Lexo më shumë

Kësulëkuqja

Në një fshat gazmor të vendosur buzë një pylli, jetonte një vogëlushe e hijshme me nënën e vet. Ishte shumë e bukur. Kishte një fytyrë të trëndafiltë porsi një mollë, sy të zinj si ulliri dhe flokë

Lexo më shumë