Fëmijët

Kësulëkuqja

Në një fshat gazmor të vendosur buzë një pylli, jetonte një vogëlushe e hijshme me nënën e vet. Ishte shumë e bukur. Kishte një fytyrë të trëndafiltë porsi një mollë, sy të zinj si ulliri dhe flokë të zeza që bënin kontrast me kapucin e kuq në

Lexo më shumë

Cjapi dhe dhelpra!

Një ditë një dhelpër ra në pus. U mundua sa u mundua por nuk doli dot. Pastaj vendosi të presë, sepse nuk dinte si të dilte. Kalon aty afër një cjap i etur dhe ul kokën te pusi. Por cjapi aty brenda pa dhelprën të cilën e pyeti:
- O dhelpër, a është

Lexo më shumë

Dreri i bukur dhe luani!

Një dre i etur erdhi tek një burim. Ndërsa ishte duke pirë ujë, vuri re pasqyrimin e tij e filloi të mburret për brirët  duke parë madhësinë e bukurinë e tyre, kurse për këmbët e veta u hidhërua që i

Lexo më shumë