Histori

Një histori me Mona Lisa - Nga Artan Gjyzel Hasani

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Përse Mona Lisa konsiderohet piktura më e famshme në botë?

Për shkak të buzëqeshjes së saj enigmatike?

Për misterin që e rrethon?

Ngaqë kishte për autor Leonardo Da Vinçin?

Përgjigja është: Jo!

Sigurisht, ajo është një kryevepër. Por në

Lexo më shumë

Murtaja e Zezë në trojet shqiptare - Nga Ardian Muhaj

Nga: Ardian Muhaj

Një nga mitet që sillen vërdallë në opinionin publik shqiptar këto ditë pandemie globale është edhe ai se Murtaja e Zezë ose pandemia më tragjike në historinë e Europës nuk e ka prekur popullsinë shqiptare, pra as qytetet e fshatrat në trojet

Lexo më shumë

Ngadhnjimi mbi harresën - Nga Dorian Koçi

Nga: Dorian Koçi

Një nga aktet më burracakë dhe të frikshëm në të njëjten kohë të terrorit komunist përgjatë periudhës së diktaturës është pushkatimi i 22 intelektualëve në datën 26 Shkurt të vitit 1951, ndër të

Lexo më shumë