Histori

Mukja, pika e thyerjes, 75 vite pas

 Nga Albert Vataj

Mbledhja e Mukjes u mbajt prej 1-3 gusht 1943. Aty morën pjesë 12 përfaqësues të Frontit Nacionalçlirimtar dhe 12 përfaqësues të Ballit Kombëtar. Pas shumë diskutimesh dhe lëshimesh të dyanshme, u arrit marrëveshja për luftë të

Lexo më shumë

Si u ndërtua një pallat sporti

Nga: Gavrosh Levonja

Askush në Shqipërinë e fillimviteve 60-të nuk e kishte çuar nëpër mend që vendi, në radhë të parë Tirana si kryeqytet po edhe si qendër kryesore e aktiviteteve sportive duhej të kishte një pallat sporti, me një fjalë, një sallë të mbyllur për

Lexo më shumë

Tapeti Gobelins i Ali Pashë Tepelenës

Nga: Dorian Koçi

Në fundin e shekullit të XVIII dhe fillimin e shekullit të XIX, formacioni shtetëror i themeluar nga Ali Pasha Tepelena dhe i njohur me emrin Pashallëku i Janinës u vizitua nga shumë udhëtarë të

Lexo më shumë

Ali Pasha Tepelena dhe SH.B.A

Nga: Dorian Koçi

Kur janë përpjekjet e para institucionale të shqiptarëve për të vendosur marrëdhënie diplomatike me SH.B.A.?

Ne fotot e mëposhtme janë Edward Everett dhe Theodore Lyman, dy personalitete të

Lexo më shumë

Si ishte në pamje Ali Pasha Tepelena

Nga: Dorian Koçi

Periudha e fundit të shekullit XVIII dhe fillimit të shekullit XIX, fillon me interesimin e Fuqive të Mëdha për rajonin e Ballkanit dhe korrespondon, përveç pranisë diplomatike dhe ushtarake të

Lexo më shumë