Histori

Arma karajfile e Ali Pashë Tepelenës

Nga: Dorian Koçi

Historia mund të rrëfehet më së miri jo vetëm përmes dokumenteve por edhe objekteve. Periudhat më të hershme historike shpeshherë flasin me objekte, monumente dhe artefakte të ngjarjeve apo dhe personave të rëndësishëm historikë.

Historisë së Ali

Lexo më shumë

Veshjet arvanitase

Nga: BESMIR TOÇILA

Veshja tradicionale e arvanitit me gjithë kohën e gjatë të shkëputjes së tij nga trojet amtare, të paktën deri në fundin e shek. XIX apo fillimin e shekullit të XX-të, kur ende ruheshin veshjet tradicionale të popujve të Ballkanit dhe më gjërë

Lexo më shumë

Si e ruajnë gjuhën shqipe arvanitasit?

Nga:  Besmir TOÇILA

Elementi kryesor i cili dallon arvanitasit nga popujt e tjerë që përbëjnë shtetin e sotëm grek dhe që i ka bashkuar me njeri-tjetrin është gjuha, të cilën me fanatizëm kanë arritur ta ruajnë deri më

Lexo më shumë

Frang Bardhi - Apologjia e Skënderbeut

Nga: Moikom Zeqo

Dijetari më i madh shqiptar i shekullit XVII-të është padyshim Frang Bardhi. Mbas Marin Barletit ai është përfaqësuesi i dytë i madh i humanizmit shqiptar.

Lindi në Kallmet të Zadrimës, pranë

Lexo më shumë