Letërsi

Pёrparim Kapllani: MAKINA E ELEKTROSHOKUT

Kapitulli II-tё nga romani “GRIMCAT E KUJTESЁS”

SHËNIM: Ky roman e ka fillesёn e vet nё njё histori personale tё vetё autorit. Babai i tij ishte student nё BRSS nё vitet gjashtёdhjetё dhe pas prishjes sё marrёdhёnieve me Bashkimin Sovjetik, u

Lexo më shumë

Krishti me kamxhik

 Fan Noli

Në kështjellë t'atdheut, në tempull të fesë 

Janë shtruar sarafët pa shpirt e pa besë, 
Tregëtojnë e gënjejnë, rrëmbejnë e sfrutojnë, 
Thon' ashtu Israelin e mbrojn' e shpëtojnë. 

Shtrembërojnë kanunet, i marrin në dorë, 
Dhe

Lexo më shumë

Alban Bala: Armiku i vetes

Poezi: Armiku i vetes

Kam qëne e shpesh mbetem armiku i vetes.

Sa isha i vogël doja të rritesha.

Më flihej, por zemra më mbante zgjuar dhe netëve.

Zemrën shpesh e braktisja ditëve.

Armiku i

Lexo më shumë

Fjalë për shkrimtaren Shpresa Vreto

 Nga Vangjush Saro

Ka kohë që nuk është më mes nesh shkrimtarja dhe skenaristja Shpresa Vreto, një grua fisnike, një intelektuale nga më të rrallat, një institucion i promovimit të krijuesve, veças

Lexo më shumë

Moroshka pёr Pushkinin

Kapitulli i parё nga romani ende nё proces "Grimcat e kujtesёs" me autor Perparim Kapllani

Isa Vishanji ngriti paksa jakёn e palltos ushtarake pёr t’u mbrojtur disi nga ajri i ftohtё dhe picёrroi

Lexo më shumë

Gruaja në shilarës -tregim

  Nga Albana M. Lifschin 

Qe mëngjes herët dhe parku i lojrave ishte i qetë. Ajri i freskët e bëri të nxirrte nga çanta një triko verore. Në prehër mbante një libër të hapur.

-Jepi trupit përpara

Lexo më shumë