Letërsi

Severina Albanese - Tregim Pj. 1

Nga: Avdulla Kënaçi

Një makinë “Doxh karavan”, gjashtë vendëshe, u shkëput prej autostradës Trans-Kanada dhe po ecte në drejtim të kundërt të rrjedhës së lumit Bow. Qielli ishte i kthjellët dhe stacionet meteorologjike kishin njoftuar se në dy javët e ardhshme nuk

Lexo më shumë

5 Fabula  nga Vangjush Saro

     

Vangjush Saro-shkrimtar, publicist 

VETËPËRMBAJTJE   

Bam (!) një çifte në pyllin e vjetër;
nga strofkulla doli zonja Dhelpër. 
“Po hedh njëherë sytë te përroi.
Ndoshta për mua diçka teproi:
ndonjë thëllëzë a ndonjë lepur…”

Lexo më shumë

Bregu i Daulles – Tregim

Nga: Përparim I. Kapllani

Nënë Nazja hodhi tutje velenxat e bëra me lëkurë delesh dhe u ngrit vrik në këmbë e tromaksur. Hodhi vështrimin nga dritarja e shtëpisë së drunjtë për të lexuar kohën. Orë nuk kishte dhe akrepa

Lexo më shumë

Këshilla për poetët e rinj

Nga: Sulejman Mato

Në këtë dhjetëvjeçar kanë botuar librat e tyre shumë poetë të rinj. Përgjithësisht për ta janë bërë vetëm promovime, janë shtruar kokteile apo janë thurur ditirambe nga të ftuar që nuk i përkasin

Lexo më shumë

Ti ke një problem shumë të madh

Nga: Lis Bukuroca

Në moshën time të re, merrnim brisqe në dorë, shkopinj, copa dërrasash dhe ndërtonim lodra, kurse vajzat, veshje kukullash me gërshërë në dorë. Domethënë përdornim trurin. Ti prek në celular një lojë

Lexo më shumë

Poetët thonë gjëra të çuditshme

Nga: Luan Rama

Poetët thonë gjëra të çuditshme
---------------------------------------

«Gjatë gjumit hipnotik poetët thonë gjëra të çuditshme»
- shkruante dikur Jean Cocteau,
sigurisht ata e shohin ndryshe natën e

Lexo më shumë

Qielli im- Poemë nga Ilirian Zhupa

Nga: ILIRIAN ZHUPA

ATI

Pjesa e parë

1.

Në emër të Atit, 
Që e kërkoj dhe s’e shoh asgjëkund,
Po thonë se banon diku 
Në qiejt e lartë, të pafund.
Në hapësirën që mblidhet dhe shtillet
Përjetësisht pa cak e pa anë,

Lexo më shumë