Letërsi

Fjalë për shkrimtaren Shpresa Vreto

 Nga Vangjush Saro

Ka kohë që nuk është më mes nesh shkrimtarja dhe skenaristja Shpresa Vreto, një grua fisnike, një intelektuale nga më të rrallat, një institucion i promovimit të krijuesve, veças më të rinjve. Natyrisht, ky aktivitet, si dhe

Lexo më shumë

Moroshka pёr Pushkinin

Kapitulli i parё nga romani ende nё proces "Grimcat e kujtesёs" me autor Perparim Kapllani

Isa Vishanji ngriti paksa jakёn e palltos ushtarake pёr t’u mbrojtur disi nga ajri i ftohtё dhe picёrroi sytё me padurim nё thellёsi tё parkut Marsovo

Lexo më shumë

Gruaja në shilarës -tregim

  Nga Albana M. Lifschin 

Qe mëngjes herët dhe parku i lojrave ishte i qetë. Ajri i freskët e bëri të nxirrte nga çanta një triko verore. Në prehër mbante një libër të hapur.

-Jepi trupit përpara

Lexo më shumë

Zamiri - tregim

Nga: Ajkuna Dakli

Kjo që po vjen drejt furrës është gjyshja e Zamirit. Është e bëshme, e rrumbullakët dhe (sigurisht) e zeshkët.

Për çudi shtëpia e saj ndodhet mu përballë furrës. Them për çudi sepse lagja e tyre

Lexo më shumë

MEDITIM NGA BALLKONI

Nga: Vangjush Ziko

Kur do bëhet imi ky peizazh

gjer tej horizontit

ku vala e liqenit

rreh bregun si krah pulëbardhe,

pallatet,

mure kanioni

të prera me thikë më ngjajnë,

rruga mes tyre

me panja bufka

Lexo më shumë

7 Fabula nga Ferit Lamaj

7 Fabula nga Ferit Lamaj

Mulliri

Njëqind vjeç i mbushi Plaku.
Teksa ngrohej te oxhaku,
po ankohet nga stomaku:
- Prej dy orësh nuk jam mirë,
ndiej urth edhe thartirë...

Plaka nuk e humb

Lexo më shumë

DOKTOR ÇUMANI I ÇMENDINËS

Nga Zija Çela

Ai spital përbëhej nga një ngrehinë e ronitur, që dikur kishte shërbyer si depo, por që edhe pasi ishte vënë dorë për ta përshtatur sadopak, kishte mbetur me çati eterniti. Ndodhej në

Lexo më shumë