Blog

Vazhdimësi

  Astrit Lulushi shkruan: 

"Të besosh do të thotë të mendosh, imagjinosh, dyshosh, supozosh, të arrish në një përfundim, të kuptosh. Besimi është pjesë e formimit të integritetit, i cili është

Lexo më shumë

Leksionet e para

Nga: Dr. Shefqet Deliallisi

Lidhjet me mjeksinë i kam shumë të hershme. Duke qenë mjek, por duke pasur edhe babain mjek, gjatë gjthë kohës, jeta ime ka qenë e lidhur me mjekësinë.

Isha fare i vogël kur me kureshtje shihja

Lexo më shumë

Fajtorët e rrëmujës sonë shoqërore

Nga: Ndue Ukaj

Shoqërinë tonë e ka vërshuar injoranca, prandaj, pasojat reale të degradimit, nuk mund t’i kuptojmë dhe as t'i imagjinojmë në këtë kohë, kur jemi duke përjetuar kulmin e dalldisë së kësaj epidemie

Lexo më shumë

Vlera e leximit dje dhe sot

Nga: ÇAPAJEV GJOKUTAJ

Kam shkruar një ese, dëgjojeni, tha Qaniu dhe, si vuri syzet, hapi celularin, kroi zërin e ia nisi:

Gjatë adoleshencës dhe rinisë kam harxhuar mijëra orë duke lexuar letërsi. Orë dite e nate, të

Lexo më shumë

Si dy kokërrza qershie

Nga: AGIM XHAFKA

Paskali dhe Rozi ishin çifti më i pëlqyer në Universitet. Studionin për inxhinieri, ishin të dy në një kurs. Moshatarë, por Rozi ishte e imët dhe tregonte disa vjet më e vogël se Paskali. Ai ishte i

Lexo më shumë

Shkolla e vjetër na la!

Nga: AGIM XHAFKA

Kjo shkatërrinë ka qënë shkolla ku unë dhashë mësim shumë e shumë vite përpara. Sa mbarova universitetin më degdisën në malet e Gorës, mes mjerimit,varfërisë e urisë. Por populluar nga njerëz bujarë

Lexo më shumë

Ne, sikur të donim vërtetë…

Ndue Ukaj shkruan sot në Facebook:

Çuditërisht, në ditë të shënuara, siç është 1 Qershori, ne përjetojmë metamorfozë. Përnjëherë bëhemi solidarë, të dashur, të urtë, dhe tregojmë respekt për

Lexo më shumë

Sorrollatje në varreza!

Agim Xhafka shkruan sot në Facebook:

Dritën e kujtoj përherë me fëmijë të vegjël ose në krah, ose në karrocë, ose ulur tek lëndinat e lagjes, ose tek stolat pranë grumbullit të plakave. Ishte një

Lexo më shumë