Komunitet

Doruntina

Nga: Kristaq Turtulli

S’doja të shkundja shekujt për Doruntinën,

Por ajo mu shfaq atëherë kur s’e prisja.
Erërat e forta i tundnin pelerinën,
Përjashta zverdhonte e nemitur vjeshta.

 

S’doja të merrja me vete Doruntinën
Por vetëm në dhomë s’mund ta lija,
Pas

Lexo më shumë

Vrasja e mërzisë

Nga: Vangjush Ziko

Forma kubike e dhomës
i ngjan stofës me korrent
ku piqet mërzia e ditës,
kolltuku pyet televizorin
kur do bjerë shi,
televizori mbllaçit indiferent
gjethet e shkulura të kanabisit
si hutimin goja me proteza,
degët e panjës pas dritares
si krahë dordoleci

Lexo më shumë

Meditim në ballkon

Nga: Vangjush Ziko

Ballkonin tim

e mbajnë në krahët e tyre
panjat

kanë zgjatur degët
me gjethe të njoma

(mos gërvishtet betoni
parmakët e hekurt
mos shtrembërohen)

ka ndyshuar bota

patat kanë filluar të imitojnë

Lexo më shumë

HANKA

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Sapo ka zbardhur dita dhe unë kam mbetur për karburant në një fshat që nuk ia di emrin.

Ndodhet rrëzë një mali të lartë. Nga kjo kuptoj se dielli lind vonë në këto anë. Në pritje të ndonjë makine që

Lexo më shumë

Vazo të thyera (tregim)

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kam kaluar oqeanin dhe jam kthyer për pushime në atdhe. Shtëpia e vjetër. Ndoshta jo. E vjetëruar. Bie erë lagështie. Muret të zbërdhuqur. Dritaret e drunjta të brera nga krimbat dhe kripa. Duhen

Lexo më shumë

Republika e Semaforëve

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kam shkruar mijëra faqe letërsi të pabotuar dhe për pasojë askush nuk më njeh si shkrimtar. Kjo është gjëmë për një artist. Sidomos për një artist që jeton në Republikën e Semaforëve. Nuk kam famë, e

Lexo më shumë