Arte & Media

Jam një çifut zezak me një sy

Samuel George Davis Jr. (1925 – 1990), i njohur në publik si Sammy Davis Jr. konsiderohet një nga superyjet afro-amerikane të artit, kulturës, dhe showbiz-it të shekullit të 20-të. 

Bashkë me Elvis

Lexo më shumë

Për muzikën dhe përjetësinë

Nga Erlind Sulko

Në “Parimet Kushtuar Zotit dhe Njeriut”, Shën Tomas Akuini thotë diçka shumë tërheqëse: Skëterra është e sunduar nga koha, jo nga përjetësia e njëmendtë. Këtu kemi një dallim

Lexo më shumë

Radio Praga - Nga Vangjush Saro

Krahas familjes, mësuesve, bibliotekës, teatrit, kinemasë, sportit, në rininë tonë pati një ndikim të madh Radio Praga. Nëse gjatë vegjëlisë e dëgjonim dhe e këndonim muzikën e huaj në mënyrë

Lexo më shumë

Një fjalim i rrallë i Leonard Cohen

Fjala e Leonard Cohen në Madrid 2011, në ceremoninë e marrjes së çmimit të lartë letrar “Princess of Asturias Awards”

Edhe ky fjalim ceremonial i Leonard Cohen, në prani të familjes mbretërore të

Lexo më shumë