Arte & Media

Shqiptarja në sytë e francezit Corot

Nga: Albert Vataj

"Shqiptarja" është një nga të paktat punë në tematikën e portretit realizuar në vitin 1872 nga piktori francez, Jean-Baptiste Camille Corot. Kjo punë ndoshta është edhe nga të fundit që mjeshtri arriti të nxirrte në jetë për shkak të viteve të

Lexo më shumë

A janë këto skulptura të shëmtuara?

Ka disa shtatore e buste në Shqipëri e Kosovë  për të cilat ka patur kundërshtira e mospëlqime. Do të rendisim disa prej tyre:

Vite më parë në aeroportin e Rinasit u vendos monumenti kushtuar Nënë Terezës i skulptorit nga Kosova Luan Mulliqi. Që në

Lexo më shumë

Parisi i pafund i Giacometti-t

Nga: LUAN RAMA

Shtëpia e Giacometti-t në lagjen time ka vizitorë të rrallë. Një shtëpi e ulët njëkatëshe me një oborr të vogël gjithnjë të gjelbëruar, me atë portë druri dhe karrigen e tij, pallton, dyshekun dhe

Lexo më shumë

Luftëtari i Odhise Paskalit dhe legjenda e tij

Nga:  Luan Rama

«Luftëtari» ka lëvizur shumë herë rreth këtij vendi ku ndodhet sot, – më tha një nga miqtë e mi korçarë në atë shëtitore të bukur dhe kjo thënie mu ngul në kujtesë. Ngjan se «luftëtarët kombëtarë»

Lexo më shumë