Letërsi

Kuçkistan - Nga Agron Tufa

Kuçkërisht me kuç e maç,

Kuç me kuçka e kuçkanë

Kuçkërimi me kuçkashë

Kuçkëron në Kuçkistan.

 

Ç'kuvendon kuçka me kuçkë

Kuçkërisht mbi një kuçkemë:

Qysh ta kuçkërojmë më ngushtë

Kuçkistanë e kuçkëremë?

 

Shtohen kuçkat varg e vijë

Dhe kuçkojnë me kuçkanët...

Ç'kuçkëzim e ç'kuçkëri

Kuçkëzojnë të gjitha anët!

 

Ka vallë kuçkë apo kuçkan

Që ç’kuçkohet prej kuçkimit?

S’ka kuçkeshë e kuçkoman

Të ç’kuçklohet kuçkëzimit…

 

Ti, kuçko, mos rri ç’kuçkueshëm -

Kuçkërohu, kuçkë e Madhe;

Kuçkëzohuni kuçkëzueshëm

Kuçkërisht kësaj Kuçkiade!

© Agron Tufa