Letërsi

Magjia e një zëri-Tregim nga Albana Lifschin

Rrallë ndodh që puna që bën, të jetë njëkohësisht edhe hobi yt. Unë e pata këtë fat. Prej dy dekadash si gazetar i Radios, jam marrë me regjistrime zërash, intervistime njerëzish të ndryshëm. Kam krijuar një arkivë përrallore. Fillimisht kisha një

Lexo më shumë

Vendi i shenjuar - Nga Ismail Kadare

Sikur shumë vite më parë, kur isha në gjimnaz, po të dëgjoja se pyetjes “ç’vend të ka mbetur i shenjuar në qenien tënde” dikush do t’i përgjigjej: “një fushë” (një fushë me emrin X ose Y.), do të habitesha pa dyshim dhe, ndoshta, do të zemërohesha

Lexo më shumë

Rruga e Kalvarit - Nga Ndue Ukaj

Të duhet një kryq dhe dy gra që rrinë besnike deri në fund.

Dhe një udhë e gjatë sa maja ku ëndërron të shkosh.

Ti gjithmonë më ke thënë, ëndërron të shkosh larg.

Rrugës ka

Lexo më shumë