Psikologji

Dinakë si një dhelpër apo kruspull si një iriq?  

“Dhelpra di shumë gjëra, por iriqi di vetëm një gjë të madhe”- që do të thotë se dhelpra megjithë dinakërinë e saj mundet nga e vetmja armë mbrojtëse që ka iriqi.  Kaq bukur është përcaktuar nga poeti grek Archilochus për të kuptuar edhe sot e kësaj

Lexo më shumë

Testoje veten, a ke ndopak depresion?

Ka të dhëna që njerëzit sot po përjetojnë momente mërzie e trishtimi të cilat i tejkalojnë kufijtë e normales. Njerëz që ankohen e raportojnë për mungesë shprese për të ardhmen. Ne ju propozojmë të vetë-diagnostikoheni. Është më mirë të merren masa

Lexo më shumë

Të luash rolin e viktimës

Shumë njerëz e ndjejnë veten si viktima të dikujt ose diçkaje; sidomos shumica e tyre e ndjen veten si viktima të prindërve të tyre. ”Dikush“ brenda tyre mendon, se po të kishin qenë prindërit e tyre

Lexo më shumë

Yti mishin ta ha, por kockën ta ruan

Shumica e njerëzve mendojnë se xhelozia mes motrave e vëllezërve ndodh vetëm në fëmijëri, gjatë viteve të shkollës kur grinden për libra, lojëra apo vëmendjen e prindërve. Por në fakt xhelozia

Lexo më shumë

Thuaj një fjalë të mirë!

Sipas shumë studimeve punonjësit që ndihen të vlerësuar në punë, shkojnë me kënaqësi dhe si rezultat japin më shumë rendiment sesa ata që me zor ngrihen nga shtrati, jo për dembelizëm më tepër sesa

Lexo më shumë

A jeni një individ i përmbushur?

Nëse i plotësoni karakterikstikat e mëposhtme, mund ti thoni vetes se jeni një njeri i realizuar. Këto vecori i ka përcaktuar për individin me funksion të plotë Karl Rogers, themelues i psikologjisë

Lexo më shumë

Zhvishi Këpucët e Vjetra!

Çfarë janë këpucët tona të vjetra?

”Këpucët e vjetra”, me të cilat ne ecim, janë modelet dhe zakonet e të menduarit, e të ndjerit dhe e sjelljes, që janë krijuar para shumë kohësh. Ato u transmetuan

Lexo më shumë