Kanada

Historia e Kanadasë (pjesa e tretë)

Lufta për një kontinent

Në vitin 1670 Mbreti Charles II i Anglisë i dha kompanisë Hudson's Bay ekskluzivitetin e të drejtave tregtare mbi rrjedhën e ujërave të kulluar në Gjirin e Hudson-it. Për 100 vitet e ardhshme Kompania konkuroi me tregtarët e

Lexo më shumë

Tradita e zakone kanadeze

Për shkak të rrënjëve europiane dhe afërsisë me Shtetet e Bashkuara, traditat e zakonet kanadeze janë një bashkim unik i kulturave të ndryshme. Quebec-u, provinca frankofone, ka ca zakone që pjesa tjetër e Kanadasë nuk i ka. Le ti hedhim një

Lexo më shumë

Shije që duhen provuar në Kanada

Kur njeriu udhëton një nga gjërat që ka më tepër qejf të bëjë është të zbuluarit dhe provuarit e gatimeve tradicionale. Nëse shkoni në Kanada, po nuk provuat këto shije, mos tregoni më mirë që keni

Lexo më shumë

Emri i Kanadasë

( vazhdim Historia e Kanadasë )

Ndërmjet viteve 1534 dhe 1542, Jacques Cartier udhëtoi tre herë anembanë Atlantikut, duke pretenduar tokën për Mbretin François I, të Francës. Cartier dëgjoi dy

Lexo më shumë

Historia e Kanadasë

Popullsia aborigjene

Era e tregëtisë së gëzofit

Kur europianët eksploruan Kanadanë ata panë që të gjitha zonat ishin të populluara nga vendasit, të quajtur prej tyre indianë, meqënëse eksploratorët

Lexo më shumë