Krijimtari

Kristaq Turtulli: Çast

Dita shkiste mbi patina,

Nën harkun e mendimeve të lodhura.

Rënduar me re, qielli teshtinte,

Era grindej në sqetullën e një ëndrre,

Me bërryla shtynte qoshet e mureve.

Me thonj gërvishte akullin e xhamave.

 

Të mora pranë, në buzë të

Lexo më shumë

ID në qarkullim!

Artan Gjyzel Hasani vjen me vëllimin e ri poetik të titulluar "ID". Nënbota e thellë e shpirtit, e quajtur ID sipas Freud, kthehet mes vargjesh në ID, kartë artistike identiteti e autorit, e pse jo, edhe e lexuesit të pritshëm.

Flasshqip publikon

Lexo më shumë

Kristaq Turtulli: Kujtime…

Një thinjë, dy, njëqind, njëmijë,

Te qoshku mbeti çunaku, luan lojë lufta.

Ajri e treti frymën e fëmijërisë,

Pëllumb i bardhë i nënës u bë puthja.

 

Në pyllin e jetës ra bryma e

Lexo më shumë

Kristaq Turtulli: Lagjja Teologe

Më pëlqente të shëtisja

në lagjen Teologe,

ngritur mes një pylli

me luleshqerra.

Anës një lumi,

ku lundronin dhe kuakin pata.

Me shtëpi të bukura,

si prej kukulle,

të pastra, si drita, të

Lexo më shumë

Kam vdekur shtatë herë sot..

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kam vdekur shtatë herë sot..

…por ti s’e di
askush s’di gjë për vdekjet e mia
shtatë sa mrekullitë…

ishte herët mëngjes
një zog që e gjeti të prishur strehën
më kujtoi foletë që dikur kisha

Lexo më shumë

Dy pëllumba shkruan fjalën ikje...

 

Kristaq Turtulli

Dy pëllumba shkruan fjalën ikje...

Dy herë kumboi ora asaj dite.
Në kullën e dy zemrave,
Dy pëllumba s’mundën të dytë puthje,
U trembën, sqepkthyer ikën tutje.
Në qiellin e

Lexo më shumë

Zhvishu!

Nga Artan Gjyzel Hasani

ZHVISHU!

Kështu qenka jeta
ëndrra
gëzime
hidhërime
urojmë për ditëlindje
ngushëllojmë për vdekje

dhe ikim udhës që zvogëlohet
të zbukuruar me dinjitetin superb
mbushur me

Lexo më shumë

Zakone prapanike-tregim

Nga: Ajkuna Dakli

- Zbrisni që aty – thotë gjyshja, po ne bëjmë sikur nuk dëgjojmë. Eshtë fillim tetori dhe janë pjekur hurmat. Kemi hipur në një degë hurme të dy me Kolin dhe po qeshim me lot duke përfytyruar se si

Lexo më shumë