Komunitet

I dënuar me liri – Tregim nga Faruk Myrtaj

Kishte ndodhur përmbysja e radhës por ne, dëshmitarë të përmbysjeve të mëhershme, rrinim përsëri bashkë.

Një pedagog autoritar i ideologjisë së qeverisë së sapo-rrëzuar, kryeredaktori i gazetës së pakicës që sapo kishte fituar shumicën, shkrimtari

Lexo më shumë

Lundërtarë pa atdhe, atdhe pa lundërtarë

Nga: Flurans Ilia

Ka më tepër se njëzet e shtatë shekuj qyshkur është shfaqur Odisea. I pashmangshëm për të gjithë ata që, në forma të ndryshme, rrugëtojnë. Pikësynim i pelegrinazhit mbetet destinacioni drejt ishullit po aq pelegrin, sa edhe vet shpirti i lundërtarit

Lexo më shumë

Profesori

Nga: Kristaq Turtulli

Ngjarje e jetuar

Ashtu si pylli ka zogj dhe rrugicat e ngushta me kalldrëm kanë fëmijë, jemi ne...

Sheshi i fushës së futbollit ish një kryqëzim rruge shtruar me kalldrëm. Këmbët tona të zbathura

Lexo më shumë

Thika nën dritën e hënës

Nga: Avdulla Kënaçi

Me Stefanin ishim në të njëjtën shkollë të mesme dhe gjatë pushimeve të verës të dy punonim në perimoren e kooperativës. Zakonisht merreshim me ujitjen, jo se ishte një punë e lehtë, por punonim

Lexo më shumë

Një nesër tjetër

NJË NESËR TJETËR

Nesër
do të thotë dita tjetër
akoma nën gunën e natës strukur,

duhet të zgjohet
pa t'i them mirëmëngjes
prognozës së bukur.

Kafe e mëngjesit buzë trotuarit
më erdhi me

Lexo më shumë