Komunitet

Profesori

Nga: Kristaq Turtulli

Ngjarje e jetuar

Ashtu si pylli ka zogj dhe rrugicat e ngushta me kalldrëm kanë fëmijë, jemi ne...

Sheshi i fushës së futbollit ish një kryqëzim rruge shtruar me kalldrëm. Këmbët tona të zbathura qenë mësuar me trillet dhe tekat e fushës së

Lexo më shumë

Thika nën dritën e hënës

Nga: Avdulla Kënaçi

Me Stefanin ishim në të njëjtën shkollë të mesme dhe gjatë pushimeve të verës të dy punonim në perimoren e kooperativës. Zakonisht merreshim me ujitjen, jo se ishte një punë e lehtë, por punonim jashtë skuadrave të arave dhe kjo “mjeshtëri” na jepte

Lexo më shumë

Një nesër tjetër

NJË NESËR TJETËR

Nesër
do të thotë dita tjetër
akoma nën gunën e natës strukur,

duhet të zgjohet
pa t'i them mirëmëngjes
prognozës së bukur.

Kafe e mëngjesit buzë trotuarit
më erdhi me

Lexo më shumë

Maska

Nga: Vangjush Saro

Dikush po jepte dhe po merrte, 
t’i bënte njerëzit për vete…
Por mbledhja shkonte tatëpjetë,
ndaj thirri tjetri, me të drejtë:


“Ç’po ndodh? Të ma shpjegojë dikush, 
se u ngjira dhe po vete

Lexo më shumë