Komunitet

Miss Klara - Tregim nga Avdulla Kënaçi

Ka kaluar mesnata. Është një natë e butë dhe e ngrohtë qershori. Deti duket sikur ka shkuar të flejë gjumë, por unë ndjej erën dhe fëshfërimën e lehtë të ujërave që lëpijnë zallin poshtë këmbëve tona. Hëna nuk duket gjëkundi edhe pse qielli është i

Lexo më shumë

Odiseja ime!

Nga: Vangjush Ziko

1
Bëra zbore
atdheun ta mbroja
po luftë s'bëra,
vrava armikun imagjinar
në një tabelë kompesatoje
(më në fund e kuptova),
të shpëtonte
prej vetes
atdheu ropatej. 
2
Një jetë
ditë e natë bëra luftë 
pleqërinë ta shtyj
mos më qasej e mira
(e kuptova më në fund),

Lexo më shumë

Vjen një stinë

Nga: Vangjush Ziko

Vjen një stinë
dhe diellit ia zënë sytë retë,
kjo stinë ka emrin vjeshtë,
i thonë dimër,
kur dielli mbyllet si ariu në shpellë
dhe bota tregon përralla
(dikur rrotull vatrës me prush)
sot bri vatrës

Lexo më shumë

OVAL

Nga: Artan Gjyzel Hasani

 

nuk ia vlen të luftoj më, e dashur,
jam lodhur ...është e kotë,
katrore është kjo botë 
dhe unë jam oval...

ata kanë fytyrë katrore
gojë katrore
nofulla katrore
sy katrorë
veshë katrorë
mendje

Lexo më shumë

Doruntina

Nga: Kristaq Turtulli

S’doja të shkundja shekujt për Doruntinën,

Por ajo mu shfaq atëherë kur s’e prisja.
Erërat e forta i tundnin pelerinën,
Përjashta zverdhonte e nemitur vjeshta.

 

S’doja të merrja me vete

Lexo më shumë

Vrasja e mërzisë

Nga: Vangjush Ziko

Forma kubike e dhomës
i ngjan stofës me korrent
ku piqet mërzia e ditës,
kolltuku pyet televizorin
kur do bjerë shi,
televizori mbllaçit indiferent
gjethet e shkulura të kanabisit
si hutimin goja me

Lexo më shumë

Meditim në ballkon

Nga: Vangjush Ziko

Ballkonin tim

e mbajnë në krahët e tyre
panjat

kanë zgjatur degët
me gjethe të njoma

(mos gërvishtet betoni
parmakët e hekurt
mos shtrembërohen)

ka ndyshuar bota

patat kanë filluar të imitojnë

Lexo më shumë