Komunitet

Flautistja-Tregim nga Avdulla Kënaçi

Duhet të kishte kaluar mesi i shtatorit, bënte mot i bukur, një ditë si e larë në ar. Në qiell nuk kishte asnjë re. Ishte një nga ato mbasditet e freskëta kur në Tiranë thonë me të qeshur se punon kondicionieri i mëmës natyrë. Redola, flautistja

Lexo më shumë

'Gjurmë në avull'-nga Artan Gjyzel Hasani

Nga: Artan Gjyzel Hasani

për arsye të panjohura kurrë
unë lind çdo mëngjes para diellit
e teje që akoma fle atje larg
dhe më duhet ta përtyp ngadalë,
larg syve të të tjerëve
këtë ditë të rrumbullakët e të bardhë
që e lëmuar shpaloset para meje
si një vezë e zierë
e qëruar

Lexo më shumë

XIXA-tregim nga Artan Gjyzel Hasani

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Banorët e qytezës kishin filluar ta thërrisnin mes tyre Xixa.

Kjo për shkak se çizmet e oficerit të ri shkëlqenin edhe kur ai kthehej në këmbë nga kodrat plot baltë të stërvitjes. Nuk ishte nga ato

Lexo më shumë

Mustafë Ismaili - Ese për librin

Libri është si vera. Sa më i vjetër, aq më shumë i rritet vlera. Sa më shumë lexon, je më i pasur në mendje dhe imagjinatë. Leximi është një akt dhe pasion që kërkon në ambiente vetminë, qetësinë dhe

Lexo më shumë