Komunitet

Lojërat e gjyshes-tregim nga Përparim Kapllani

Nga: Përparim Kapllani

Gjyshja  duket sikur fle në arkën e drunjtë. Ka  mbyllur sytë, ndërsa gojën gjysmë të hapur ia kanë lidhur me shami. Para se t’i merrej goja, kishte përmendur emrin  tim. Tre tezet, krejt në të zeza, më puthin fort në të dyja faqet, ndërsa më e

Lexo më shumë

Biseda e parë në chat për Antologjinë

Nga: Vangjush Saro

Fragment nga romani humoristik “KURORA E BALLKANIT” (Amazon, 2016)

Qato Vjeshta - Pra, duke vënë pranë e pranë prozën e Leksit, që ka një frymë moderne dhe novelën tuaj më të fundit, që është tërësisht moderne, çfarë na del? Çfarë? Ore, si jeni

Lexo më shumë

XIXA-tregim nga Artan Gjyzel Hasani

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Banorët e qytezës kishin filluar ta thërrisnin mes tyre Xixa.

Kjo për shkak se çizmet e oficerit të ri shkëlqenin edhe kur ai kthehej në këmbë nga kodrat plot baltë të stërvitjes. Nuk ishte nga ato

Lexo më shumë

Mustafë Ismaili - Ese për librin

Libri është si vera. Sa më i vjetër, aq më shumë i rritet vlera. Sa më shumë lexon, je më i pasur në mendje dhe imagjinatë. Leximi është një akt dhe pasion që kërkon në ambiente vetminë, qetësinë dhe

Lexo më shumë

VJESHTA

Nga: Vangjush Ziko

Vjeshta

me kostum lara-lara

qepur me gjemba dëllinje

dhe fije merimange

veshur karnavale

me pelerinë të grisur mbretëreshe,

sikur viti të kish vetëm një stinë,

atë të

Lexo më shumë