Komunitet

Vazo të thyera (tregim)

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kam kaluar oqeanin dhe jam kthyer për pushime në atdhe. Shtëpia e vjetër. Ndoshta jo. E vjetëruar. Bie erë lagështie. Muret të zbërdhuqur. Dritaret e drunjta të brera nga krimbat dhe kripa. Duhen zëvëndësuar me të reja. Mes korridorit të ngushtë

Lexo më shumë

Republika e Semaforëve

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kam shkruar mijëra faqe letërsi të pabotuar dhe për pasojë askush nuk më njeh si shkrimtar. Kjo është gjëmë për një artist. Sidomos për një artist që jeton në Republikën e Semaforëve. Nuk kam famë, e

Lexo më shumë

Kristaq Turtulli: Çast

Dita shkiste mbi patina,

Nën harkun e mendimeve të lodhura.

Rënduar me re, qielli teshtinte,

Era grindej në sqetullën e një ëndrre,

Me bërryla shtynte qoshet e mureve.

Me thonj gërvishte akullin

Lexo më shumë

ID në qarkullim!

Artan Gjyzel Hasani vjen me vëllimin e ri poetik të titulluar "ID". Nënbota e thellë e shpirtit, e quajtur ID sipas Freud, kthehet mes vargjesh në ID, kartë artistike identiteti e autorit, e pse jo

Lexo më shumë

Kristaq Turtulli: Kujtime…

Një thinjë, dy, njëqind, njëmijë,

Te qoshku mbeti çunaku, luan lojë lufta.

Ajri e treti frymën e fëmijërisë,

Pëllumb i bardhë i nënës u bë puthja.

 

Në pyllin e jetës ra bryma e

Lexo më shumë