Urtësi

Kështu foli Niçja

Fridrih Niçe filozofi i shquar gjerman konsiderohet si një mjeshtër i vërtetë i aforizmave filozofike të krijuara në formë eksperimentale. Po rendisim disa prej tyre, të cilat shpesh herë ndodh të

Lexo më shumë

Çdokush ka një histori

Një djalë 24 vjeçar duke parë në dritaren e trenit i thërret të atit:

“Babi, shikoji pemët!”

I ati buzëqesh, ndërsa një çift i ulur aty pranë, pa me keqardhje sjelljet fëminore të djaloshit, kur ai

Lexo më shumë

Litari i elefantit

Nga cikli: Histori inspiruese

Një burrë po kalonte pranë një elefanti dhe befas vuri re se në këmbën e tij ishte lidhur një litar. Nuk kishte as zinxhirë dhe as kafaz. Elefanti në çdo kohë mund ta

Lexo më shumë