Stil & Jetë

Testoje veten, a ke ndopak depresion?

Ka të dhëna që njerëzit sot po përjetojnë momente mërzie e trishtimi të cilat i tejkalojnë kufijtë e normales. Njerëz që ankohen e raportojnë për mungesë shprese për të ardhmen. Ne ju propozojmë të vetë-diagnostikoheni. Është më mirë të merren masa

Lexo më shumë

Të luash rolin e viktimës

Shumë njerëz e ndjejnë veten si viktima të dikujt ose diçkaje; sidomos shumica e tyre e ndjen veten si viktima të prindërve të tyre. ”Dikush“ brenda tyre mendon, se po të kishin qenë prindërit e tyre ndryshe ose më të mirë, ose po të kishin patur

Lexo më shumë

Thuaj një fjalë të mirë!

Sipas shumë studimeve punonjësit që ndihen të vlerësuar në punë, shkojnë me kënaqësi dhe si rezultat japin më shumë rendiment sesa ata që me zor ngrihen nga shtrati, jo për dembelizëm më tepër sesa

Lexo më shumë

Zhvishi Këpucët e Vjetra!

Çfarë janë këpucët tona të vjetra?

”Këpucët e vjetra”, me të cilat ne ecim, janë modelet dhe zakonet e të menduarit, e të ndjerit dhe e sjelljes, që janë krijuar para shumë kohësh. Ato u transmetuan

Lexo më shumë

Trauma emocionale

Trauma. Kjo fjalë të sjell në mendje efektet e ngjarjeve madhore si lufta, përdhunimi, rrëmbimi, pengmarrja, abuzimi ose mbijetesa nga katastrofat natyrore. Termi psikologjik për gjëndjen emocionale

Lexo më shumë