Kanada

John Tory rizgjidhet kryebashkiak i Torontos

Nuk ka sjellë asnjë surprize procesi zgjedhor i djeshëm në metropolin e Kanadasë, Toronto. Kryetari aktual i Bashkisë, John Tory, është rizgjedhur për një mandat të dytë katër vjeçar. Pas një fushatë të mefshtë, ku slogani i tij ishte “Një lidership

Lexo më shumë

Toronto voton!

Në Toronto, më 22 Tetor do të mbahen zgjedhjet vendore, për Kryetarin e Bashkisë dhe për këshilltarët bashkiakë. Rregjistrimi zyrtar i kandidatëve ka nisur që në 1 maj 2018 dhe u mbyll më 27 korrik në orën 2 p.m.

Kryetari aktual John Tory i

Lexo më shumë

CN Tower

Kulla e famshme CN Tower, në Toronto, ishte struktura më e lartë në botë deri në vitin 2007, kur Burj Khalifa në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe, e tejkaloi atë. CN Tower është ndërtuar në vitin

Lexo më shumë

Parku i Dinosaurit në Alberta

Rrethuar me toka djerrë dhe stepa, Parku Provincial i Dinosaurit i ndërtuar në 1955, me një sipërfaqe prej 70 km² shtrihet përgjatë lumit “Dreri i Kuq” në juglindje të provincës së

Lexo më shumë

Në Vancouver!

Vancouver-i është qyteti më i madh i provincës së British Columbia në Kanada dhe i treti për nga popullsia krahasuar me metropolet e tjera kanadeze. Ndodhet në bregun e Oqeanit Paqësor dhe ka një

Lexo më shumë

Të jetosh në Toronto

Toronto është qyteti më i madh i Kanadasë, i pesti më i populluari i Amerikës Veriore, me 2.8 milionë banorë. Ndërsa Greater Toronto Area, e quajtur zakonisht GTA, llogaritet me mbi 6 milionë banorë

Lexo më shumë