Kanada

Testamenti dhe vlerat e tij në Ontario

 

 Avokat Marin Nati

Testamentet nuk janë risi për shumë shqiptarë. Megjithatë, një pjese e mire e diasporës tonë në Ontario dhe gjithashtu në Kanada, shpesh e anashkalon nevojën dhe dobinë e një dokumenti të tillë.

Testamenti ka disa

Lexo më shumë

Historia e Kanadasë (pj.7) Konfederata

Prej vitit 1864 deri në 1867, përfaqësuesit e Nova Scotia, New Brunswick dhe Provincës së Kanadasë, me mbështetjen britanike, punuan së bashku për të krijuar një shtet të ri. Këta burra njihen si Baballarët e Konfederatës. Ata krijuan dy nivelet e

Lexo më shumë

Tradita e zakone kanadeze

Për shkak të rrënjëve europiane dhe afërsisë me Shtetet e Bashkuara, traditat e zakonet kanadeze janë një bashkim unik i kulturave të ndryshme. Quebec-u, provinca frankofone, ka ca zakone që pjesa

Lexo më shumë

Shije që duhen provuar në Kanada

Kur njeriu udhëton një nga gjërat që ka më tepër qejf të bëjë është të zbuluarit dhe provuarit e gatimeve tradicionale. Nëse shkoni në Kanada, po nuk provuat këto shije, mos tregoni më mirë që keni

Lexo më shumë