Blog

Keni dëshirë të qeveriseni, por votën e shisni - Nga Edison Ypi

Keni fukarallëk, por përdorni smartfona.

Keni ankesa, por në Prokurori nuk shkoni.

Keni biznese, por taksa nuk paguani.

Keni dëshirë të qeveriseni, por votën e shisni.

Keni shpirt, por ua mposht instinkti i kopesë.

Keni fantazi, por e përdorni për dallavere.

Keni dashuri për femrat, por nuk i respektoni.

Keni njerëz të ndershëm, por pak.

Keni njerëz të famshëm, por jo të dashur.

Keni territor të vogël, por fajin e keni vetë.

Keni fëmijë, por nuk i edukoni.

Keni besë, por nuk e mbani.

Keni lot, por s'dini t'i thani.

Keni fat, por nuk dini ta përdorni.

Keni Histori, por nuk e njihni.

Keni gjeografi, por nuk e shetisni.

Keni kisha dhe xhamia, por nuk besoni.

Keni zemër, por thjesht pompë.

Keni mendje, por nuk e ndizni.

Keni kohë, por e vrisni.

Keni gjuhë, por për të shpifur.

Keni qef të martoheni, por pendoheni.

Keni qurra, por nuk i fshini.

Keni shkolla, por nuk mësoni.

Keni brisk, por nuk e rruani.

Keni shëndet, por jeni të ngathët.

Keni sëmundje, por nuk doni t'i shëroni.

Keni punë, por përtoni t'i bëni.

Keni ligje, por nuk i zbatoni.

Keni qiell, por nuk e shihni.

Keni krahë, por nuk fluturoni.

©Edison Ypi