Blog

Për Tetorin e letërsisë, të trashëguar nga regjimi i vjetër - Nga Shaban Murati

Tetori i letërsisë është një koncept estetik ruralo-primitiv, që vendos baltën në mes të letërsisë dhe të krijimtarisë së shkrimtarëve dhe që ishte bazamenti i metodës së Realizmit Socialist në Shqipëri, vazhdon edhe pas 30 vitesh mendim të lirë të glorifikohet në Shqipëri, çka tregon vazhdimin e ndikimit të diktaturës së mendjes së vdekur të baltës.

©Shaban Murati