Blog

Kosova: dhuna asimetrike dhe faji simetrik - Nga Lutfi Dervishi

Kosova vendi më demokratik në rajon, Serbia vendi më autokratik.

Kosova vendi më proamerikan, Serbia vendi më prorus.

Kosova e quan Putinin agresor, Serbia e quan mik.

Kosova vendi që respekton më shumë minoritetet, Serbia vendi më represiv ndaj minoriteteve.

Kosova drejtohet nga njeriu që ka qenë në burgjet e Millosheviçit, Serbia drejtohet

nga bashkepunetori i Millosheviçit.

Kosova e do të ardhmen në Perëndim, Serbia në Lindje.

Kosova gjithnjë viktimë, Serbia gjithnjë vend agresor.

Serbia ushtron dhunë asimetrike, ndërkombëtarët e bëjnë fajin simetrik.

Kosova është problem që po ndërton një shtet demokratik e multietnik apo Serbia që nuk e njeh Kosovën?

Kosova është problem me politikat dhe veprimet e saj apo është Serbia?

Kosova apo Serbia ka problem me fqinjët?

Kosova apo Serbia e kërcënon paqen dhe sigurinë në rajon?

Kosova e ka një problem. Kurti ka rënë në kurthin e perceptimit si problem më i madh se Vuçiç!

© Lutfi Dervishi