Shëndet

Diabeti dhe shëndeti publik

Nga: Shefqet Deliallisi

Në editorialin e revistës prestigjioze mjeksore Lancet në qershor 2010 “Diabeti- është koha të ndryshojmë qasjen tone” theksohet: “Mjeksia ndoshta është duke e fituar betejën për kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak, por është duke humbur luftën

Lexo më shumë

Dr.Tritan Kalo këshillon!

Mjeku i njohur Tritan Kalo këshillon përmes profilit të tij në Facebook miqtë por edhe pushuesit në këtë periudhë pushimesh të kenë kujdes nga “Conjuctivitis” e njohur ndryshe edhe si

Lexo më shumë

Dieta e përballueshme nga të gjithë

I keni provuar rroba-banjot para pasqyrës? Si dukeni? A ju pëlqen vetja? Keni marrë ca kilogramë dhe ju paloset pakëz barku? Nëse keni pak vullnet të paktën për një javë mund të dukeni më mirë. Dieta

Lexo më shumë

Obeziteti dhe këshillat e mjekut

 Nga Dr. Shefqet Deliallisi

Bëhet fjalë për dështimin e madh të shkencës mjekësore dhe shkencës së ushqyerjes. Rënien në peshë, dhe ruajtjen e peshës së humbur te njerëz mbipeshë dhe obezë. Bëhet

Lexo më shumë