Shëndet

Dr.Tritan Kalo këshillon!

Mjeku i njohur Tritan Kalo këshillon përmes profilit të tij në Facebook miqtë por edhe pushuesit në këtë periudhë pushimesh të kenë kujdes nga “Conjuctivitis” e njohur ndryshe edhe si “Pink-eye”.

Ky është një inflamacion i konjuktivës, shtresës

Lexo më shumë

Dieta e përballueshme nga të gjithë

I keni provuar rroba-banjot para pasqyrës? Si dukeni? A ju pëlqen vetja? Keni marrë ca kilogramë dhe ju paloset pakëz barku? Nëse keni pak vullnet të paktën për një javë mund të dukeni më mirë. Dieta 1-javore ju ndihmon të hiqni 5 kilogramë. Dhe

Lexo më shumë

Obeziteti dhe këshillat e mjekut

 Nga Dr. Shefqet Deliallisi

Bëhet fjalë për dështimin e madh të shkencës mjekësore dhe shkencës së ushqyerjes. Rënien në peshë, dhe ruajtjen e peshës së humbur te njerëz mbipeshë dhe obezë. Bëhet

Lexo më shumë

Çfarë duhet të dimë mbi frutat?

 

Përgjigjet Dr. Shefqet Deliallisi

Cili është roli i frutave?-  Të gjitha frutat, nga agrumet tek pjeshkët e qershitë, nga shalqini tek frutat e pyllit, janë ushqim i pazëvendësueshëm. Ato janë të

Lexo më shumë

Si ta luftoni diabetin!

A është diabeti i rrezikshëm? Sigurisht! Ekzistojnë dy lloje. Diabeti i tipit 1. Ai është gjenetik dhe nuk ke çfarë t’i bësh. Por diabetin e tipit 2 mund ta luftoni. Për këtë duhet vetëm të zbatoni

Lexo më shumë

Sindroma e lodhjes kronike

Sindroma e lodhjes kronike është një çrregullim i komplikuar që karakterizohet nga lodhja ekstreme. Lodhja mund të krijohet nga aktiviteti fizik ose mendor dhe ajo nuk përmirësohet duke

Lexo më shumë