Shëndet

Dr. Deliallisi: Çfarë të besojmë për dietën?

    Dr. Shefqet Deliallisi

Shkak për këtë shkrim u bë një takim ndërkombëtar për diabetin, "Diabetes Dialog", i zhvilluar në Barcelonë. Gjatë u diskutua për rolin e dietës në parandalimin, trajtimin e obezitetit, diabetit dhe sëmundjeve të zemrës

Lexo më shumë

Çfarë të gatuajmë për Pashkë?

Sigurisht që për festë gatuhen pjatat më të mira, por disa festa kanë gatimet e tyre speciale të cilat janë kthyer në traditë në familjet shqiptare. Për shembull për Pashkë, besimtarët orthodoksë

Lexo më shumë

Reshedi vlonjate

Disa e njohin si revania e Vlorës por vlonjatët i thonë reshedi. E dini si gatuhet? E thjeshtë fare.

Merrni një tenxhere me bazë të gjerë, hidhni 3 litra ujë të ftohtë dhe shtoni 1kg niseshte duke u

Lexo më shumë

BOZA-Made in Albania

Kjo është pija që u shton nënave me fëmijë prodhimin e qumështit të gjirit. Kështu njihet Boza në Shqipëri, pija e prodhuar me miell mistri e gruri, kokrra meli, sheqer, ferment (farë buke ose bozë e

Lexo më shumë

Probleme me gjumin?

Mezi ju zë gjumi? Ndoshta ju shqetëson diçka. Ose po bëni planet e së nesërmes. Ndoshta gjithmonë e keni patur të vështirë të flini.

Shumë prej nesh merren me telefonin para se të flenë. I bëjnë

Lexo më shumë

Nuk të shëndosh!

Hallva është një ëmbëlsirë me origjinë turke, dhe që shpesh në Shqipëri është servirur dhe asociuar me përcjelljen e dikujt për në banesën e fundit. Por hallva është një ëmbëlsirë e këndshme dhe e

Lexo më shumë