Shëndet

Nuk të shëndosh!

Hallva është një ëmbëlsirë me origjinë turke, dhe që shpesh në Shqipëri është servirur dhe asociuar me përcjelljen e dikujt për në banesën e fundit. Por hallva është një ëmbëlsirë e këndshme dhe e thjeshtë. Atë mund ta përgatitësh edhe pa patur

Lexo më shumë

Kujdes nga Ortoreksia!

Jetojmë në epokën kur ushqimi është bërë një problem i madh. Nëse dikur njerëzit hanin për të mbijetuar pasi ushqimi nuk ishte në sasi të bollshme, sot ushqim ka plot, por cilësia e tij dhe origjina na ka zhytyr në dilema që i shfaqim dyqaneve

Lexo më shumë

Tavë dheu nga ija tironce

Na ka ndodhur të asimilohemi me kulturën e një vendi ku jetojmë në shumë aspekte. Na ka ndodhur që shpesh herë gjendemi duke eksperimentuar gatime ndërkombëtare dhe sigurisht është bukur të servirësh

Lexo më shumë

Çfarë është Prosopagnosia?

Shumica prej nesh turpërohet kur harron emrin e dikujt që sapo ka takuar. Vërtitet e vërtitet në mendje e nuk e kujton dot. Fytyra e tij i thotë diçka, i jep informacionin që e njeh por emri nuk i

Lexo më shumë

Ballokume si të nanës nga Elbasani  

Po vjen Dita e Verës! Tashmë nuk është festë vetëm për Elbasanin. Dhe sekreti i ballokumeve të famshme nuk i përket më vetëm dijes së përcjellë përmes gjuhës së folur. Gjyshet e kanë treguar dhe

Lexo më shumë

Shënoje datën 1 !

-“Ufff plasa,  jam shëndoshur. Do nis se s’bën palestrën”.

-“Bobo kam vënë bark, aman me zor lëviz. Lodhem edhe kur ngjis 4 shkallë. Do nis vrapin javën tjetër, ose më mirë po pres datën 1 ta filloj

Lexo më shumë