Shëndet

Ja çfarë ju ndodh nëse pini kafe para fluturimit

Nëse je për fluturim  nga Kanadaja për në Europë, ose anasjelltas një ndalesë në Starbucks është gjëja e parë që ju shkon ndër mend. Është si një lloj rituali që vetëm ata që dashurojnë kafenë e kuptojnë. Pse jo, kafeja ka plot të mira. Plus që le

Lexo më shumë

BOZA-Made in Albania

Kjo është pija që u shton nënave me fëmijë prodhimin e qumështit të gjirit. Kështu njihet Boza në Shqipëri, pija e prodhuar me miell mistri e gruri, kokrra meli, sheqer, ferment (farë buke ose bozë e mëparshme) dhe ujë.

Thuhet se ishin goranët e

Lexo më shumë

Probleme me gjumin?

Mezi ju zë gjumi? Ndoshta ju shqetëson diçka. Ose po bëni planet e së nesërmes. Ndoshta gjithmonë e keni patur të vështirë të flini.

Shumë prej nesh merren me telefonin para se të flenë. I bëjnë

Lexo më shumë

Nuk të shëndosh!

Hallva është një ëmbëlsirë me origjinë turke, dhe që shpesh në Shqipëri është servirur dhe asociuar me përcjelljen e dikujt për në banesën e fundit. Por hallva është një ëmbëlsirë e këndshme dhe e

Lexo më shumë

Kujdes nga Ortoreksia!

Jetojmë në epokën kur ushqimi është bërë një problem i madh. Nëse dikur njerëzit hanin për të mbijetuar pasi ushqimi nuk ishte në sasi të bollshme, sot ushqim ka plot, por cilësia e tij dhe origjina

Lexo më shumë

Tavë dheu nga ija tironce

Na ka ndodhur të asimilohemi me kulturën e një vendi ku jetojmë në shumë aspekte. Na ka ndodhur që shpesh herë gjendemi duke eksperimentuar gatime ndërkombëtare dhe sigurisht është bukur të servirësh

Lexo më shumë

Çfarë është Prosopagnosia?

Shumica prej nesh turpërohet kur harron emrin e dikujt që sapo ka takuar. Vërtitet e vërtitet në mendje e nuk e kujton dot. Fytyra e tij i thotë diçka, i jep informacionin që e njeh por emri nuk i

Lexo më shumë