Shëndet

Dr.Tritan Kalo shpjegon sëmundjen që vjen prej maces

Nga: Dr.Tritan Kalo

Kënaqësia e të paturit të një maceje në mjedisin familjar, mundet të shoqërohet edhe me “Sëmundjen e gërvishjes së maces” (Cat scratch disease) ose “Limfadenitin regjional subakut”, një sëmundje më shpesh e vërejtur te fëmijët dhe të rinjtë, por jo

Lexo më shumë

Dr.Tritan Kalo këshillon!

Mjeku i njohur Tritan Kalo këshillon përmes profilit të tij në Facebook miqtë por edhe pushuesit në këtë periudhë pushimesh të kenë kujdes nga “Conjuctivitis” e njohur ndryshe edhe si

Lexo më shumë

Dieta e përballueshme nga të gjithë

I keni provuar rroba-banjot para pasqyrës? Si dukeni? A ju pëlqen vetja? Keni marrë ca kilogramë dhe ju paloset pakëz barku? Nëse keni pak vullnet të paktën për një javë mund të dukeni më mirë. Dieta

Lexo më shumë

Obeziteti dhe këshillat e mjekut

 Nga Dr. Shefqet Deliallisi

Bëhet fjalë për dështimin e madh të shkencës mjekësore dhe shkencës së ushqyerjes. Rënien në peshë, dhe ruajtjen e peshës së humbur te njerëz mbipeshë dhe obezë. Bëhet

Lexo më shumë

Çfarë duhet të dimë mbi frutat?

 

Përgjigjet Dr. Shefqet Deliallisi

Cili është roli i frutave?-  Të gjitha frutat, nga agrumet tek pjeshkët e qershitë, nga shalqini tek frutat e pyllit, janë ushqim i pazëvendësueshëm. Ato janë të

Lexo më shumë