Stil & Jetë

Narcistët e ditëve tona  

Nga Muazeze Qilimi Kanushi

Lulet iu pëlqejnë të gjithëve. Narciset janë të preferuara për mua dhe pse grekët e lashtë e quanin “lulja e vdekjes”. Sipas legjendës së grekëve të lashtë dhe Ovidit te "Metamorfoza", Narcizi, bir i Kefisit, Zotit të 

Lexo më shumë

Ca gjëra që nuk i dinit për dashurinë

Shpesh dashuria karakterizohet nga ndjenja ambivalente, ajo të sjell lumturi, por gjithashtu të çon në trishtim të thellë kur e humb atë. Dashuria ka intriguar filozofët, poetët, psikologët e të gjithë frymorët që janë ndjerë turbullt një herë në

Lexo më shumë

Hapuni rrugë Grandiozëve

Mos e ngatërroni me delirin e madhështisë, që të mos hyjmë në sektorin e psikozave, është tjetër gjë. Grandioziteti i referohet ndjenjës jorealiste të superioritetit. Personi e sheh dhe konsideron

Lexo më shumë

Cili është kompleksi yt?

Në jetën e përditshme gjatë bisedave na ndodh të shprehemi “ai është njeri me komplekse”, “u kompleksua”, “ajo vuan nga kompleksi inferioritetit”, etj. Dhe ka të vërteta në këto që themi. Komplekset

Lexo më shumë

Misteri i vetë-besimit

Një lloj vuajtje është kur ndihesh keq sepse nuk ke guxim të mjaftueshëm e nuk beson te aftësitë e tua. Ti mund të ndihesh sikur në çdo aspekt të tjerët janë më mirë se ty. Kjo ndjesi ju bën që ti

Lexo më shumë

Pse bëjnë thashetheme njerëzit?

Kur njerëzit nuk kanë me çfarë të merren, do gjejnë diçka të kalojnë kohën. Dhe me çfarë mund ti lezetojë më mirë koha e lirë sesa me jetën e të tjerëve?

Thashethemet që shpërndahen me shpejtësinë e

Lexo më shumë

Kurthi i prokrastinimit !

Është e premte pasdreke dhe ora ecën. Ju duhet të mbaroni një punë me patjetër para se të mbyllni zyrën dhe ndërkohë që ora ecën mallkoni veten që e kishit lënë pas dore.

Po si ndodhi, si iku pra

Lexo më shumë