Komunitet

Maska

Nga: Vangjush Saro

Dikush po jepte dhe po merrte, 
t’i bënte njerëzit për vete…
Por mbledhja shkonte tatëpjetë,
ndaj thirri tjetri, me të drejtë:


“Ç’po ndodh? Të ma shpjegojë dikush, 
se u ngjira dhe po vete huq…” 


Një zë i çuditshëm flet nga pas: 
“Ore

Lexo më shumë

Odiseja ime!

Nga: Vangjush Ziko

1
Bëra zbore
atdheun ta mbroja
po luftë s'bëra,
vrava armikun imagjinar
në një tabelë kompesatoje
(më në fund e kuptova),
të shpëtonte
prej vetes
atdheu ropatej. 
2
Një jetë
ditë e natë bëra luftë 

Lexo më shumë

Vjen një stinë

Nga: Vangjush Ziko

Vjen një stinë
dhe diellit ia zënë sytë retë,
kjo stinë ka emrin vjeshtë,
i thonë dimër,
kur dielli mbyllet si ariu në shpellë
dhe bota tregon përralla
(dikur rrotull vatrës me prush)
sot bri vatrës

Lexo më shumë

OVAL

Nga: Artan Gjyzel Hasani

 

nuk ia vlen të luftoj më, e dashur,
jam lodhur ...është e kotë,
katrore është kjo botë 
dhe unë jam oval...

ata kanë fytyrë katrore
gojë katrore
nofulla katrore
sy katrorë
veshë katrorë
mendje

Lexo më shumë

Doruntina

Nga: Kristaq Turtulli

S’doja të shkundja shekujt për Doruntinën,

Por ajo mu shfaq atëherë kur s’e prisja.
Erërat e forta i tundnin pelerinën,
Përjashta zverdhonte e nemitur vjeshta.

 

S’doja të merrja me vete

Lexo më shumë