Komunitet

Vangjush Ziko-Kulla e Pizës

ec një jetë të tërë,

hija më ndjek

si qenushi i fëmijërisë

e nuk leh,

e përse të lehë

dhe unë ec e nuk qahem

pesha e fatit

ma zhvendosi qendrën e rëndesës,

(punë e madhe)

Kulla e Pizës

qëndron shekuj e mënjanuar

dhe nuk bie,

do

Lexo më shumë

Flurans Ilia-Lojë e çuditshme

Nata i mbathi rrobat e aktrimit. Dita e falenderoi që erdhi. Ja behu ora e ndërrimit të roleve. Ora e shtegtimit të ëndrrës së ditës nëpër natë. Ora zvarranike e kapërcimit të rrugëve dhe semaforëve të përskuqur të Unazës së Qytetit, qarkuar si

Lexo më shumë

Koncerti i fundit i vjeshtës

Nga: Vangjush Ziko

Mbaroi vjeshta kozmetikën
lyeu flokët fletë më fletë
për koncertin e fundit të stinës,
solistët kanë ikur
në stinë të tjera,
kanë mbetur vetëm koristët
harabelat dhe 
flautistja e ngjirur era,

Lexo më shumë

Vangjush Ziko-Pragdimri

ketrat

copëtojnë nevrikë 
lendet e fundit
nga xhepat e ndryshkur 
të dushkut

retë e ngrira fërkohen 
si gurzjarrë zalli

të ndezin
llullën e lisit 
të mbushur 
me gjethe të thara

larg

në oxhakun e

Lexo më shumë